Den nordiske og skandinaviske stil er typisk meget rolig, minimalistisk og afdæmpet. Af den grund er det også meget forståeligt, hvis du føler, at det er lidt svært at få lige så mange farver ind i hjemmet, som du gerne vil.

Farver er en vigtig del af god indretning, da de både er med til at skabe dynamik, stemning og liv i hjemmet. Farver kan også implementeres og bruges i hjemmet på utroligt mange forskellige måder, så det handler i bund og grund bare om at være kreativ, når der skal farver ind i hjemmet.

Men, der er naturligvis stadig en lang række gode råd man kan følge, når man er ude på at indrette hjemmet bedst muligt med farver. Her vil vi komme med en række god tips og inspiration, som du kan tænke over, når du begynder på farve indretningen.


Overvej at male en eller flere vægge

En måde at få nogle andre farver ind i hjemmet på er naturligvis ved, at gribe en bøtte maling og begynde på at male en eller flere vægge i et rum. Det virker måske som et sats eller som et stort projekt, men det vil uden tvivl have en stor effekt på rummets stemning. Som du kan se på billedet nedenunder, så behøver det ikke være lyse og vilde farver. Det kommer an på hvilken stemning du gerne vil skabe i rummet.

Det kan være en god ide, at male en enkelt væg, da man så kan skabe en stærk kontrast til de andre vægge i rummet. Det giver også en mulighed for at vurdere hvordan det ser ud inden man bevæger sig ud i at male hele rummet, hvis det er det man vil.

STRAITON, SPISEBORD, AKACIETRÆ

STRAITON, SPISEBORD, AKACIETRÆ


Gå efter at bruge komplementærfarver

Når du begynder at tilføje farver til hjemmet, uanset om det så er gennem maling på væggene, nye møbler og kunst på væggene, så er det altid en god ide, at huske på, at farverne skal komplimentere hinanden. Ellers kan det hurtigt komme til at virke meget kaotisk og ikke føles specielt rart for øjnene.

Du kan bruge den helt klassiske farvepalet, når du skal til at udtænke hvilke farver du skal kombinere i dit hjem. På den måde kan du være helt sikker på, at du ikke går helt galt i byen, når du begynder at vælge farver.


Farverigt tilbehør og detaljer

Der er som sagt mange forskellige måder du kan få farver ind i boligen på. Du kan male vægge eller gulv, købe store og små møbler i farver, samt fylde hjemmet op med kunst, tilbehør og andre små detaljer, som er rige på farver.

Det kan være svært, at tilføje vilde farver gennem møbler og vægge, da det hurtigt kan komme til at virke lidt for vildt, hvilket ikke ser pænt ud. De vilde farver kan du dog til gengæld tilføje gennem tilbehør og detaljer, hvilket hurtigt kan komme til at se helt fantastisk ud.

Nogle oplagte ting kunne naturligvis være små nips og kunstneriske genstande, kunst og billeder på væggene eller noget helt andet. Det kan også være vaser, billedrammer, osv. På billedet nedenunder kan det ses, hvordan et af de meget populære verdenskort på kork af Artgeist på fineste vis bidrager med vilde farver til et eller meget koldt rum.

VERDENSKORT PÅ KORK – RAINBOW MAP, CORK MAP

VERDENSKORT PÅ KORK – RAINBOW MAP, CORK MAP


Møbler i regnbuens farver

Selvom det måske godt kan virke som en meget vild beslutning den første gang du gør det, så behøver du ikke være bange for, at købe møbler i nogle vilde farver.

I den nordiske stil vælger vi ofte at have møbler vægge og gulve i meget neutrale og simple farver, hvor vi så tilføjer alle farver gennem puder, tæpper, kunst, osv. Men der er bestemt ikke noget galt i at tilføje møbler til indretningen, som i sig selv er en vild farve.

Her kan du f.eks. tage et kig på billedet nedenunder af “Club” lænestolen af LaForma. Den er i en vild gul farve, som måske vil skræmme mange væk, men den passer helt perfekt ind i de ellers meget hvide og neutrale rammer den står i.

CLUB, LÆNESTOL, STOF

CLUB, LÆNESTOL, STOF


Lad den samme farve gå igen flere gange

Når du for alvor går i gang med indretningen og planlægning af dit hjem, så kan det være en super god ide, at vælge en farve, som du vil tage udgangspunkt i og bruge som den røde tråd gennem det hele. Det vil både have en positiv effekt på hvor godt det hele kommer til at se ud, samtidigt med at det også gør processen meget nemmere.

Hvis der bliver placeret alt for mange farver i det samme rum på en gang, så kommer det hurtigt til at virke meget rodet og vildt, og vil bestemt ikke se specielt flot ud. Vælg derfor en farve som du elsker og udvid derefter din kreative horisont baseret på denne ene farve.

Derudover er det en god ide, at bruge nuancer af dine yndlingsfarver. Små ændringer i f.eks. hvilke blå du bruger gør også noget helt unikt for indretningen og stemningen, og er derfor også noget, som du bør tænke over.


Du behøver ikke at vælge stærke og vilde farver

Når alt dette er sagt, så er det naturligvis vigtigt at understrege, at du slet ikke behøver at vælge alle de vilde og stærke farver. Det er også helt okay, hvis man i stedet vil gå efter en mere normal nordisk indretning, og så evt. bare tilføje farver gennem små nips og genstande.

Indretning og personlighed er naturligvis en personlig ting, så derfor kan det være forskelligt fra person til person hvad man synes der ser bedst ud. Det er bare med at finde ud af hvad du synes ser bedst ud.

COZY, TÆPPE

COZY, TÆPPE