I følgende inspirationsartikel vil vi forsøge at inspirerer dig til hvordan du kan skabe et hyggeligt miljø i din stuen. Stuen er som bekendt et af de vigtigste rum i huset, og dér hvor man opholder sig aller mest. Dér hvor man slapper af og dér hvor man hygger sammen med ens familie. Vi går igennem 3 af de mest centrale emner som du bør overveje når du indretter din stue.


1. Indret din stue med et flot spisebord med stole

Stuen er et af de vigtigste rum i hjemmet. Det er her, du sætter dig og hygger med en god bog og ser en god film. Og så er det i stuen, at familien samles, hvor dagens oplevelser fortælles og hvor man lægger armene rundt om hinanden og nyder nærværet. Og det skyldes i høj grad, at det i er stuen, at der er gode møbler, såsom et rart spisebord at sætte sig ved. Det er her, du kan læne dig tilbage og slappe af med aftensmaden efter en lang og oplevelsesrig dag. Ofte så indbyder stuen til hygge og sådan mener vi også, det skal være. Det skal være sådan, at det er i stuen, du føler dig mest hjemme og her, du elsker at være. Samtidig med, at stuen skal rumme afslapning og hygge, skal den også være stedet, hvor det er stilrent og udstråle, at der er tænkt over designet. Dette udstråler du i høj grad ved at anskaffe dig et smukt spisebord. Spisebordet er ofte det centrale element i stuen.

Indret dig med et godt spisebordsmiljø

Spisebordet og spisebordsstolene er centrale elementer i stuen eller dagligstuen. Nogle foretrækker både et spisebordsmiljø i stuen og et i køkkenet. Disse vil i de fleste tilfælde anvende spisebordet i køkkenet til dagligt brug, imens spisebordet i stuen er til specielle lejligheder. Andre spiser alle deres måltider ved spisebordet i stuen og i begge tilfælde, er det vigtigt at have et flot og funktionelt bord.

Spisebord i nordisk design fra Nordby

Spisebord i nordisk design fra Nordby. Se alle spiseborde lige her.

Spisebordet med gode stole er i mange tilfælde et af stuens samlingspunkter og derfor er det vigtigt, at du vælger bord og stole, der er slidstærke, da det skal holde til mange måltider og måske børnene sidder derved og laver lektier om aftenen eller du selv noget hjemmearbejde. Derudover skal spisebordet og stolene have et flot æstetisk udtryk fordi, det er nogle af de største møbler i rummet. Det er på den måde nogle møbler, man lægger mærke til og derfor skal de selvfølgelig have et smukt design og lavet i nogle materialer, du sjældent bliver trætte af. Hos likehome.dk tilbyder vi nogle spiseborde og spisebordsstole i høj kvalitet fra nogle af Danmarks bedste møbelproducenter, såsom House Doctor, Hübsch, Nordby, House of Sander og Canett Furniture.


2. Indret din stue med en lækker sofa, et godt sofabord og et simpelt TV-bord

Når du er færdig med frokosten ved spisebordet en lørdag eftermiddag, er det altid rart at søge afslapning i en lækker sofa, hvor puderne er brede og bløde. Samtidig ønsker de fleste, at sofaen skal udstråle stil og design. Ved siden af bordet er det typisk, at der står et fint sofabord, alt sammen rettet imod et TV-bord. Der skal med andre ord lægges op til et område, hvor der kan slappes af, men samtidig også rumme en masse stil.

Sofa fra Bloomingville

Æstetiske sofaer med god siddekomfort. Se alle vores sofaer lige her.

I Danmark anvender vi færre og færre timer foran TV’et. Ikke desto mindre indretter vi gerne stuen med et sofaområde, hvor vi kan sidde og slappe af imens vi sidder og ser en god film. Det skal dog stadig være sådan, at TV-bordet ikke tager alt opmærksomheden og derfor giver vi dig her nogle gode bud på, hvilke møbler du kan vælge.

Det er rigtig moderne at købe en sofa, som har et 50’er eller 60’er look. Disse sofaer rummer stil og har et godt og enkelt design, imens du sidder behageligt.

Hygge og afslapning i stuen er et must

Fælles for alle de møbler og interiør, som du vælger at indrette din stue med, er det afgørende, at du skaber en indretning, som passer til din smag. Det skal gerne være sådan, at når du træder ind ad døren, at du føler dig hjemme og du får lyst til at sætte dig ved spisebordet og nyde aftensmaden med familien eller sætte dig i sofaen og spille et godt brætspil. Kun din fantasi sætter grænser, men det er vigtigt at huske, at stuen er et af de rum, du tilbringer mest tid, og derfor bør du også dedikere tid og tanker til, hvordan din indretning i stuen bør være.


3. Indret din stue efter årstiderne og adskil din stil fra andres

Det kan være så smukt, når stuen har får sit helt eget personlige præg. Det kan være den måde, du har indrettet din stue med de mest trendy møbler, men det kan i særdeleshed også være med smart interiør eller flot pynt. Læg dit nye juletæppe på kanten af sofaen, hæng små påskekyllinger på din væglampe eller den smukkeste sommerblomst i din nye vase. Der er utrolig mange muligheder og der skal ikke meget til, før, du har sat dit eget personlige præg på en stue, der ellers kan være lignende mange andres. I det følgende fortæller vi om, hvilke indretningstiltag, du kan gøre i stuen og derved adskille din stil i stuen fra andres.

Dekorér stuen med julepynt

Julen er en skøn tid og det er nemt at omfavne julen ved at pynte op i hjemmet med det smukkeste julepynt. Stuen er ingen undtagelse og her kan du i særdeleshed præge julestemningen i den rigtige retning. Når julen kommer tættere og tættere på er det tid til at pynte juletræet og her anbefaler vi selvfølgelig at sætte det mest trendy julepynt på træet. Hvert år kommer der nyt spændende julepynt på markedet og vi anbefaler selvfølgelig, at du følger med her på likehome.dk for at finde de nye juledesigns.

Dekorér din stue i påske-, sommer- eller efterårsstil

Det kan være rigtig sjovt at indrette sin stue ud fra årstiden og hvilken anledning det giver, når vi har fire vidt forskellige årstider. Derfor kan det i foråret være sjovt at hænge små påskekyllinger op i vindueskarmen eller plukke de første liljer i haven og sætte dem i en af dine små vaser.

Dekorér med smukke nipsting

Pynt op med nipsting og hæng vægknager op. Se alle vores flotte boligtilbehørsprodukter lige her.

Om sommeren og i starten af efteråret er det måske mere nærliggende at tage de store gulvvaser i brug. Det kan både være indenfor eller udenfor på terrassen. Har kan du sætte de store florene blomster og planter i gulvvaser eller krukker, som vil give et særligt indtryk, når du kommer ind i stuen eller når du træder fra stuen og ud på terrassen.


4. Indret stuen med moderne interiør

Pift din stue op med interiør fra likehome.dk. I mange danske hjem er stuen indrettet med et stilrent skandinavisk udtryk og det er derfor i valget af interiør, at du kan sætte dit eget personlige præg på dagligstuen. Du kan vælge alt fra puder, lysestager, lamper, tæpper og vaser i alverdens farver og former, som alle bidrager til at skabe netop det udtryk, du ønsker. Det er nemt at udskifte interiør, og det er derfor oplagt at træffe modige valg, og ofte er det jo de modige valg, som man bliver allergladest for. Du kan vælge farverige sofapuder, som kan pifte selv den mest enkle og kedelige sofa op, eller en gulvvase med sjove former, som kan give et ubetydeligt hjørne i stuen en betydning. Med andre ord kan du give kant og blikfang til stuen med relativt få midler.

Skab sammenhæng i din indretning med farverige tekstiler

Med den rette sammenhæng i stuen kan du skabe et hyggeligt og smukt rum, som til hverdag samler familien og som i weekenden kan danne rammen om festlige sammenkomster. Der er mange måder at skabe sammenhæng i hjemmets hjerterum. En af de nemmeste måder er at vælge nogle farver, som matcher og få dem til at gå igen flere steder i stuen.

Dekorér med smukke nipsting

Kæmpe udvalg af puder til stiuen. Se alle vores flotte puder lige her.

Det kunne f.eks. være den populære karrygule farve kombineret med grågrønne nuancer, som kan indgå i stuens tekstiler, spisebordspuder, en bordlampe og med et matchende tæppe eller puder. Tænk i sammenhæng, men træf også modige valg.

Giv din stue et japansk præg

Det er oppe i tiden at hente inspiration fra andre indretningskulturer, heriblandt den japanske. Det er særligt traditionen for flet og broderi, som har vundet indpas i de danske moderne hjem. Det gælder både fletlamper og kurve, som kan tilføje et roligt og afslappet udtryk til stuen. En af danskernes favoritter er fletkurven, som har stor funktionalitet. Fletkurven kan bruges som både planteskjuler, sykurv eller blot som pyntegenstand. Det er en nem måde at skabe en hyggelig atmosfære på.


5. Skab den perfekte belysning til stuen

Det kan være en kompliceret sag at lave lige nøjagtig den belysning i stuen, som du går og drømmer om. Skal det være en dæmpet belysning med glødepærer eller en koncentreret belysning med skarpe lys? Det kan være en fordel både at have det ene eller det andet og fælles for begge giver det hvert sit indtryk, når man træder ind i stuen.

Flot loftlampe fra House Doctor

Skab en hyggelig stemning med den perfekte loftlampe fra eks. House Doctor. Se alle loftlamper lige her.

Belysningen i stuen er måske noget af det vigtigste, fordi det netop har betydning for, hvordan du oplever rummet. Det er derfor en god ide at bruge noget tid på at finde de helt rigtige lamper, bordlamper, væglamper eller standerlamper, som passer til din indretning.

Forskellige dekorative lamper

Stuen er måske det rum, hvor du bør gøre dig ekstra overvejelser over hvilke lamper, du vil have stående eller hængende. Der findes utrolig mange forskellige lamper, som kan give mange danske indretningsstile et ekstra pift. Hertil skal det også nævnes, at der i stuen ofte er forskellige afdelinger, hvor forskellige lamper passer dertil. Over spisebordet er det eksempelvis fordelagtigt med en hængende spisebordslampe. I hyggehjørnet, hvor lænestolen står, kan det være smart med en væglampe, da pladsen her kan være minimal. Og på TV bordet står der ofte en lille bordlampe. Derpå er placeringen af de mange lampearter situationsbestemt og i likehome.dk finder du med sikkerhed en lampe, der passer til lige nøjagtig dit behov.

Når du træffer valget om, hvilke lamper der skal være i stuen, er det også vigtigt at overveje at skabe en varieret belysning i rummet, sådan at lamperne ikke har de samme belysningsstyrker. Ved lænestolen er det en god ide at have en koncentreret lysstyrke, der fokuserer direkte ned mod bogen, du læser. Over spisebordet må lyset omvendt gerne brede sig en smule, så alle rundt om bordet får den samme mængde lys.

Smarte lamper til enhver lejlighed

Næste gang du skal finde en lampe til stuen, bør du gøre dig overvejelser som beskrevet ovenfor. Det skyldes, at det bestemt ikke er ligegyldigt, hvilken belysning og lampe, du har. I likehome.dk har vi også gjort os disse overvejelser og sikret os, at vi opfylder alle de behov, som der kan forekomme. Gå derfor på opdagelse og find lige nøjagtig den hængelampe, der passer til dit spisebord. Her kan du også finde bordlamper i alle slags. Søger du et koncentreret og klinisk lys eller et lys med glødepærer? Så har vi lige det, du søger.