Belleny, Udendørs 3-personers sofa

Belleny, Udendørs 3-personers sofa

Den danske sommer er næsten allerede for alvor begyndt på at lokke os udenfor og når vi skal nyde solens stråler, så er terrassen hjemmets vigtigste rum. Skal du til at indrette terrassen derhjemme? Men stadig lidt i tvivl om hvordan du indretter den perfekte terrasse? Så er du kommet til det rigtige sted. Det vil vi nemlig gå lidt i dybden med i dette blogindlæg med syv gode råd til den perfekte indretning af terrassen.

1. Matchende stil indendørs og udendørs

Først og fremmest, så er det altid en god ide, at holde en rød tråd gennem indretningsstilen i dit hjem. Derfor bør du ude på terrassen tænke over, at matche terrassens indretning med indretningen indenfor. Det vil hjælpe med at få terrassen til at føles som en forlængelse af resten af boligen. Det vil altså sige, at hvis indretningen i dit hjem er minimalistisk, så brug den samme stil på terrassen. Er dit hjem nordisk-inspireret, så gå efter en nordisk stil på terrassen.

2. Tænk i zoner på terrassen

Det er også altid en god ide, at inddele terrassen i zoner inden du indretter den. På den måde kan du planlægge hvad der skal være på terrassen, samt tænke over hvilket zoner der er vigtige for dig på terrassen. Det kan f.eks. være for dig, at det er vigtigt, at der er et spiseområde, en hyggekrog og et legeområde for børnene. 

3. Fleksible og praktiske møbler

Ude på terrassen er fleksible møbler også altid enormt meget værd. Behovet for udendørs møbler kan skifte meget i løbet af dagen, i modsætning til indenfor, hvor møblernes placering typisk vil være mere fast. Det kan f.eks. være, at der er et spot i haven, som er helt perfekt midt på dagen og et andet, der er bedre om aftenen. Her er det altid meget værd, at have f.eks. udendørs stole, som man nemt kan flytte rundt på eller havemøbler, som man kan pakke sammen eller stable og kun finde frem, når der er behov for det.

Se hele vores udvalg af udendørs møbler til terrassen her.

4. Et hyggeligt udekøkken

Der er ikke nogen tvivl om, at et stort udekøkken ser meget imponerende ud og giver de perfekte rammer til et godt grillmåltid på terrassen. Det er dog stadig en god ide, at overveje om du har brug for det. Hvis du har en gigantisk terrasse, så kan du selvfølgelig sagtens lavet et udekøkken. Men, hvis du ikke har så specielt meget plads, så er det vigtigt at du overvejer om du virkelig kommer til at bruge køkkenet. Hvis ikke, så kan du sikkert bruge pladsen bedre. Hvis du dog nyder at grille mad om sommeren, så er et udekøkken et must-have for dig.

5. Bløde tekstiler og skygge mod solen

Det er naturligvis også vigtigt, at skabe en hyggelig terrasse og en måde at gøre dette på er ved at bruge bløde tekstiler. De bløde tekstiler giver god komfort, men derudover bidrager de også med at skabe en hjemlig og afslappet følelse. Derudover vil en bunke tæpper også være rare at have i nærheden, når solen begynder at falde ned og temperaturen begynder at falde.

Når det så er sagt, så er det også vigtigt, at det er muligt at søge skygge, når solen står kraftigst på dagen. Det kan f.eks. være ved at have en god parasol på terrassen eller ved at placere spiseområdet et specielt sted på terrassen, hvor der er skygge. Hold dog øje med ikke at placere alle dine udendørs møbler i skyggen, da det bare kan gøre det svært at nyde solen, når den skinner.

6. Vind og vejr

Ligesom det er vigtigt at tænke over solen og skygge, så er det også vigtigt at tænke over vind og vejr. Tænk på, hvordan dine møbler er placeret i forhold til vind og vejr. Hvis du planlægger at have dit spiseområde i et åbent område på terrassen, så bør du f.eks. tænke over om vinden kan ende med at blive et problem. De samme tanker bør du gøre dig for alle de forskellige zoner der er på din terrasse.

7. Husk på alle de små dekorative ting

Sidst men ikke mindst, så er det naturligvis også vigtigt, at du husker på alle de små ting på terrassen. I det store billede virker de måske ikke så vigtige, men de har en kæmpe indflydelse på det overordnet udtryk af terrassen. Det kan være små potter med blomster, kunst og andre dekorative genstande, som fungerer som prikken over i’et på terrassen. Alle disse detaljer må du ikke glemme, når du indretter terrassen.

Det var syv gode tips og tricks, som vi håber har givet dig nogle gode ideer og inspiration til indretningen af din terrasse.