Over de seneste år er det blevet mere normalt end nogensinde før, at arbejde hjemmefra. Både fordi flere og flere arbejder som freelancere, men også fordi mange virksomheder har gjort det til en del af deres arbejdskultur, at ansatte gerne må arbejde hjemmefra et par gange om ugen.

Hvis du står i den situation, at du vil til at arbejde hjemmefra, så handler det naturligvis om at få indrettet et godt hjemmekontor, hvor du både kan nyde komforten af at være hjemme, men samtidigt være produktiv og få dit arbejde lavet. Derfor har vi lavet dette indlæg, hvor vi kommer med 5 gode tips til hvordan du kan indrette det helt perfekte hjemmekontor.

1.  Skab en god ramme der er lavet til at arbejde

Først og fremmest handler det om at lave et godt område, som er dedikeret til at arbejde og være produktiv. Umiddelbart kunne man jo godt tænke, at det er unødvendigt at lave et hjemmekontor. Man kan jo bare arbejde fra sengen, spisebordet eller sofaen? Det der dog er problemet med det er 1) at det kan være svært at være produktiv i disse miljøer, og 2) så vil man højst sandsynligt ende i uhensigtsmæssige arbejdsstillinger.

Når man skal lave et godt hjemmekontor handler det altså om, at lave et område i hjemmet, som får en til at føle at man er taget på arbejde. Er der meget larm i dit hjem kan det f.eks. være en god ide, at have hjemmekontoret et sted hvor du kan sidde i fred og ro – hvis det er en mulighed hjemme hos dig.

Det sværeste ved at arbejde hjemmefra er, at bolig og kontor hurtig kan flyde sammen. Det bør man altså prøve på at undgå.

2.  Hvordan vil du bruge dit hjemmekontor?

Inden du går i gang med de lidt sjovere beslutninger, så er det altid en god ide, at overveje hvordan du vil bruge dit hjemmekontor. Hvilke arbejdsopgaver skal du udføre fra hjemmet?

Det er bl.a. vigtigt, at overveje, hvilket materiale skrivebordet skal være lavet af. Skal du arbejde på computeren eller skrive ting ned på papir, så vil en flad og hård overflade være en god ide, som f.eks. en glasbordplade. Skal bordet derimod bruges til kreativt arbejde, som involverer maling eller andet, så er det bedst med en modstandsdygtig bordplade. Når det kommer til skriveborde er der mange forskellige muligheder, så det handler lige om at finde den bedst tænkelige bordplade til dit arbejde.

JULIA, SKRIVEBORD, NORDISK, MODERNE, SOLIDT TRÆ

JULIA, SKRIVEBORD, NORDISK, MODERNE, SOLIDT TRÆ

Du kan se hele vores udvalg af skriveborde her.

Under vores udvalg af skriveborde har vi også en bredt vifte af hæve/sænke skriveborde. Det kan virkelig give meget værdi, at investere i et hæve/sænke bord, da det hjælper dig med at have en sundere arbejdsdag og giver dig muligheden for at kunne variere i din arbejdsstilling.

3.  Tænk over farverne i dit hjemmekontor

Efter du har overvejet hvordan du skal bruge dit kontor, så er det også en god ide, at overveje hvilke farver du vil have i dit hjemmekontor. Farver har nemlig en stor effekt på vores kreativitet og velbefindende – specielt når det er et kontor vi er på flere timer af gangen. Den overordnede tommelfingerregel er, at det handler om at finde en god balance mellem lyse og mørke farver. På den måde bliver kontoret hverken for mørkt eller lyst.

Ud over selve malingen på væggene, så er der mange andre muligheder for at tilføje farver til indretningen. Det kan være med blomster, tæpper eller andet møbeltilbehør.

COTO, TÆPPE, ULD, BOMULD

COTO, TÆPPE, ULD, BOMULD

Du kan se hele vores udvalg af interiør og boligtilbehør her.

4.  Belysningen i dit hjemmekontor

Derefter er det også vigtigt, at sørge for at belysningen på dit hjemmekontor er i top. For meget eller for lidt belysning kan være meget anstrengende for øjnene, hvilket kan resultere i hovedpine. Derfor er det vigtigt, at fokusere på at opnå optimal belysning på kontoret, så du ikke belaster hovedet mere end nødvendigt.

Men hvordan opnår man optimal belysning? Det bedste du kan gøre er, at kombinere naturligt lys med kunstigt lys. Hvis du har et vindue der hvor du vil have dit hjemmekontor, så vil det være oplagt, at sidde med siden til vinduet.

Derudover er det en god ide med en god bordlampe, som kan give dig godt koncentreret belysning på skrivebordet.

BRING, BORDLAMPE, STÅL

BRING, BORDLAMPE, STÅL

Du kan finde vores udvalg af bordlamper her.

5.  Gør plads til kreativitet og innovative tanker

Sidst men ikke mindst, så er det også vigtigt, at du husker på at skabe omgivelser, som lader dig være kreativ og innovativ – specielt hvis dit arbejde kræver det. Det kan du bl.a. opnå ved at have en tavle hængende på væggene eller ved at have et whiteboard stående ved siden af skrivebordet.

Hvis dit hjemmekontor ikke kan være i et værelse for sig selv, så kan du endda også bruge et whiteboard som en skillevæg, så du kan føle dig lidt mere separeret fra resten af boligen.