Indretningen i dit hjem fortæller meget om din personlighed. Er du til moderne og minimalistisk eller varme og hygge? Måske en blanding? Det vigtigste for hjemmet er at du føler dig hjemme og tryg. Du bruger dine vigtigste timer i hjemmet med familien og vennerne, og derfor er det vigtigt at boligindretningen i dit hjem afspejler din personlighed og netop det udtryk, som du ønsker.

Der findes et utal af forskellige stilarter, boligmagasiner, hjemmesider og bloggere som alle kan inspirere og hjælpe dig med at finde det udtryk du ønsker. Men, Det kan også være en smule overvældende og svært at overskue de mange muligheder. Vi har derfor simplificeret udvalget til dig, og samlet 8 forskellige stilarter som kan hjælpe med stor inspiration til din indretning.

Se her de 8 stilarter som kan tage din boligindretning op på et helt nyt niveau.

Art-deco

Mønstrenes og formernes legeplads. Hvis du ikke er bange for at give den gas med materialer, former og mønstre, så er art deco-stilen helt sikkert det rette for dig.

Denne specielle men inspirerede indretningsstil er til den legesyge boligindretter, der ønsker et rum med liv. Stilarten kom først frem i verden omkring 1910 og bolstrede sig i mange hjem indtil 1940. Stilarten har sidenhen fået et stort comeback, da mønstre og former ofte bliver anvendt i de moderne hjem for at ”sætte lidt gang i rummet”.

Art-deco stilen kan let komme med ind i dit hjem ved nogle enkelte elementer. Som beskrevet tidligere er mønstre og former den letteste og mest tydelige vej til art-deco. Du kan finde et trekantet sofabord, spejle i geometriske former eller en puf i farvet læder.

Planter med brede blade findes også i art-deco hjem, og hvem finder ikke en stor grøn plante charmerende og inspirerende. En anden og meget tydelig facon at bringe art-deco ind i hjemmet er ved at få et mønstret tapet. Et mønstret tapet er både personligt, og så kan det skabe en beroligende effekt i rummet.

Eksempel: Art-Deco Vase af House Doctor

Art-Deco Vase af House Doctor

Art-Deco Vase af House Doctor

En vase, som passer perfekt ind i et art-deco inspireret hjem er denne vase fra House Doctor. Det håndblæste glas danner et flot geometrisk mønster og er et perfekt virkemiddel til at fremme din personlighed.

Find alle vaser og urtepotter fra House Doctor lige her.

Boheme

Ønsker du at indbyde til varme og hygge i dit hjem? Så er indretningsstilen Boheme helt sikkert vejen du skal gå. Boheme er til dig, som elsker kraftige farver og hjemlig hygge.

Boheme stilen stammer helt tilbage fra 1800-tallet, hvor man blev inspireret af de mange franske kunstnere og nomaders frisindethed og inklusion. Man troede på at kreativitet og frihed var vigtigere end materielle goder. Stilen handler derfor i høj grad om at inkludere naturlige materialer og kultur i et frisindet paradis, hvor der er plads til det meste.

Oftest finder du matte nuancer af rød, grøn og blå, men det udelukker ikke andre varme farver. Derudover kan du inddrage forskellige naturlige materialer som flet og træ, som bringer en naturlig varme med sig ind i rummet. Accessoires af keramik og ler endnu et remedie som du kan tage i brug når du indretter dit nye boheme hjem.

Mange vælger ofte at lade sig inspirere af det nordiske sammen med bohemiske stil. Ved at gøre dette bringer du de dybe og naturlige farver ind i hjemmet, men på en mere minimalistisk facon.

Eksempel: Rika Sofa af House Doctor

Rika Sofa af House Doctor

Rika Sofa af House Doctor

Bring Boheme stilen ind i dit hjem og lad dig inspirere af denne charmerende og unikke sofa Rika by House Doctor. Stolen er af materialet ratta og er håndlavet. Dette element vil bringe bohemestilen i dit hjem op på et nyt niveau.

Find alle sofaer lige her.

Etno/Ethnic

Denne moderne indretningsstil er den nye person i klassen, som først har vundet ind på indretningsscenen gennem de sidste 10 år. Denne specielle indretningsstil har sine rødder i det syd- og centralafrikanske.

Den er minimalistisk, men moderne og personlighed. Etnich trækker nemlig gerne naturlige materialer med ind i hjemmet i form af træ, flet, keramik og så selvfølgelig afrikansk kunst. Om det er afrikanske malerier, billeder eller remedier, så passer det ind i denne indretningsstil.

Du finder ikke vilde og kraftige farve kombinationer i denne indretning stil, men mere neutrale svage og varme farver. Møblerne er oftest i neutrale farver og pyntes herefter med farver via puder, tæpper og nips, som helst skal være i afrikansk design. Det samme med vægge, hvor det kunne være oplagt at pynte med en maske af afrikansk afstamning.

Eksempel: Desert Walk Billede af Artgeist

Dette fantastiske billede ”Dessert Walk” emmer af Ethnic’s indretningstil med sine varme farver og motiv af afrikanske kvinder.

Desert Walk Billede af Artgeist

Desert Walk Billede af Artgeist

Find alt fra Artgeist lige her.

Nordisk

Den nordiske stil finder stor inspiration i at bringe naturen rå skønhed ind i hjemmet. Den er minimalistisk og moderne, og skaber trygge og rolige rammer i hjemmet. Stilen bruger det naturlige, og derfor spiller træ en central rolle i den ny nordiske indretningsstil.

Et andet centralt element i denne stilart er det simple. Bring det simple men moderne design ind hjemmet, og din stil vil i den grad blive højnet til et nyt niveau. Overdæng ikke hjemmet eller rummet med nips ting, men vælg enkelte elementer, som bringer personlighed og charme med sig. Dette kunne f.eks. være et billede med en ramme af mørkt træ. Undgå vilde farver, men hold dig til kraftige og rolige farver der findes i naturen. Det sidste råd til et nordisk indrettet hjem er lys. Ny nordisk design elsker lys, men helst naturligt lys. Anvend det naturlige lys fantastisk ved at finde nogle store grønne planter, som vil bidrage til det naturlige udtryk.

Eksempel: Meghan Lænestol af LaForma

Et perfekt element til den nordiske indretning er denne æstetiske lænestol Meghan fra LaForma. Lænestilen bringer både træ og en naturlig mørk farve ind dit rum. Stolen har et simpelt men stilfuldt design som vil komplimentere din nordisk indretning.

Meghan Lænestol af LaForma

Find alt fra LaForma her.

Orientalsk

Orientalsk boligindretning finder sin inspiration i de asiatiske kulturer og ønsket omkring indre ro og balance er taget med ind i denne indretningsstil. Man forsøger at skabe rum som er stressfrie og rolige.

Der skal være plads til afslapning og ro i hjemmet og det bedste sted at trække inspiration fra er orientalsk indretning. Indretningsstilen er ikke bare inspireret fra Kina og Japan, men også andre asiatiske lande, hvor balance er i højsædet. Stilen fortaler, at du skaber simple omgivelser, og derfor ikke fylder et rum med møbler og nips. Udvælg møbler og små genstande nøje, og vælg elementerne i rolige og neutrale farver.

Materialer som ofte anvendes i den orientalske indretningsstil, er råmaterialer, som ofte forbindes med asien. Bambus, træ, silke og rispapir er, derfor elementer, som er et must i et orientalsk inspireret hjem. Design med rispapir kan for den uvidende måske lyde mærkeligt, men tænk bare på flotte lampeskærme eller rumdelere i rispapir, og forestil dig det så i dit hjem. Smukke og æstetiske designs.

Møblerne i det orientalsk inspirerede kan med rette være i materialet bambus. Et andet virkemiddel, som kan tages i brug for at fremme denne indretningsstil er, at møblerne oftest er lave.

Eksempel: Soni Lampeskærm af House Doctor

Se denne smukke og æstetiske lampeskærm Soni by House Doctor. Dens orientalske design udtrykker sig stilfuldt og roligt på grund af materialet rispapir. Når lampen tændes vil et roligt lys fremkomme.

Soni Lampeskærm af House Doctor

Soni Lampeskærm af House Doctor

Find alle lamper og lampeskærme her.

Retro

Retro stilen er en af de mest moderne stilarter. Lige meget om det kommer til tøj eller boligindretning, så er retro stilen altid et hit. Især ungdommen finder stor inspiration i 1950 til 1980ernes mode og design.

Er du klar til at bringe vilde farver og møbler i forskellige former ind i indretningen? Så er Retro stilen lige noget for dig. Den gule lædersofa, det postkasse røde bord og de runde møbler siger meget om retro stilen. Der var knald på. De vilde farvekombinationer var med til at bringe personlighed og leg ind i rummet. Nips og accessoires er også en stor del af retro stilen, så vær ikke bange for at gå på jagt efter farvede glas figurer, vilde vaser og farverige billeder.

Det er dog ikke kun farver, som giver dig et retro udtryk. Det gør træ også, og især teaktræ eller rosentræ er gode bud på materialer, som vil bringe 80’erne ind i dit hjem. Teaktræ og rosentræ er massivt og mørkt og vil passe perfekt til en kommode eller et andet møbel.

Eksempel: Stuka Tv-Bord af Obuzi

Stuka Tv-Bord af Obuzi

Stuka TV-Bord af Obuzi

Se blandt andet dette æstetiske og smukke tv-bord, Stuka, fra Obuzi, som kommer i et fedt retro design. Materialet er selvfølgelig rosentræ, og det vil passe perfekt ind i et retro hjem.

Find alle TV-borde her.

Urban Living

Ønsker du et hjem som har et råt og industrielt look? Urban Living er vejen frem for dit boligdesign. Urban Living kommer fra det rustikke New Yorker look, hvor ”less is more”, og det ubehandlede og upolerede udtryk giver et cool look til dit hjem.

Urban Living stilen kommer med neutrale farver og simpelt design, for at give et moderne og minimalistisk udtryk i hjemmet. Designet skal være råt og bart, og hvad er mere klassisk for et Urban Living inspireret rum end en murstensvæg? Fokusset og designet ligger i det naturlige. Møbler i genbrugsmetal er en essentiel del af Urban Living, og derfor er materialer, som findes i industrien et godt sted at starte. Hele denne indretningsstil stammer fra de gamle industrielle loftslejligheder, som var uisolerede og bare, og senere hen renoveret til lejligheder.

Når du skal vælge møbler, skal du med Urban Living in mente lede efter grove materialer, som f.eks. et spisebord i groft træ og slidte udseende metal ben af jern, kobber eller messing. Til spisebordet kan du med rette finde stole med ben af samme materiale som bordet og sædet overtrukket med sort læder. Et fedt element til soveværelset eller walk-in-closet kunne være et industrielt inspireret tøjstativ sammensat af gamle vandrør. Urban living er upoleret, groft og cool.

Eksempel: “Bowl” Lampe fra House Doctor

“Bowl” Lampe fra House Doctor

“Bowl” Lampe fra House Doctor

Denne lampe Bowl fra House Doctor i messing er et fedt design som er inspireret af det industrielle. Hæng lampen henover spisebordet, og du vil få et cool og Urban Living inspireret udtryk.

Se udvalget af lamper her.

Vintage

Vintage og Urban Living er to stilarter som ofte forveksles. De to boligindretnings stiler trækker også en masse inspiration i hinanden, men hvor Urban Living er groft og upoleret, så er vintagestilen mere romantisk og varm.

Vintage stilen er ofte med neutrale farver, men inddrager især pastelfarver for at bringe en varme med ind i hjemmet. Materialerne som oftest forbindes med vintage er naturlige og rå, men kombineres ofte med mønstre og små accessories. Vintage tager dig også med på en rejse gennem tidligere tider, hvor især antikke møbler er et centralt element. De antikke møbler, eller nylavede møbler, må gerne have et landligt udtryk, som skaber varme og charme i hjemmet. Farverne på møblerne skal være neutrale eller matte, men bring farverne i spil med plaider, puder og andet. Vær heller ikke bange for genstande med vilde mønstre, da disse også er en stor del af vintageindretningen.

Vintage stilen er til dig, som ønsker et stilet udtryk, men med en personlig varme og rolighed fra dine antikke fund.

Eksempel: Vintage Lanterne fra House Doctor

Vi har et bredt udvalg af unikke og vintage inspirerede lanterne fra House Doctor, der vil give dit hjem et stilet look, og din indretning et ekstra løft. Nedenunder kan du trykke på linket for at komme frem til en af vores populære vintage belysning lanterne fra House Doctor. Den er af metal med et upoleret udtryk af glas, så lyset får frit løb fra lanternen.

Find en af vores populære vintage lanterner her