Indret en hyggelig terrasseSolen skinner, fuglene synger og vi er derfor kommet til den skønne tid på året, hvor vi kan nyde det danske sommervejr i haven og på vores terrasse. Derfor er det naturligvis også vigtigt, at vi får indrettet haven til hyggelige stunder og dejlige sommerdage. I dette indlæg vil vi komme med seks gode tips til hvordan du kan indrette et hyggeligt udendørsmiljø. Forhåbentligt kan dette indlæg give dig lidt inspiration til dit udendørsmiljø og få dig i gang med at skabe en hyggelig have.

1. Vælg gode kvalitetsmøbler

Først og fremmest er det altid en god beslutning at vælge gode kvalitetsmøbler over billige løsninger. Ikke nok med at de typisk bare ser pænere ud, så vil du også blive glad for det i længden. Kvalitetsmøblerne vil nemlig typisk være lavet til at kunne tåle alle former for dansk vejr, som solskin, regn og vind. I vores udvalg af udendørsmøbler vil du også opdage, at langt størstedelen har fået behandlinger, som gør at de kan klare både solens stråler og kraftige storme.

Udover at vælge kvalitetsmøbler er det også en god ide, at vælge fleksible møbler. Det kan bl.a. være bænke, da de gør at der er plads til mange flere mennesker og stole, som man nemt kan flytte rundt på.

2. Skab et hyggeligt udendørs køkken

Hvis din familie elsker at grille og at have hyggelige aftener ude på terrassen, så kan det også være oplagt at lave et hyggeligt udekøkken. Det behøver ikke at være et stort og dyrt udekøkken med en masse udstyr. Bare nogle små tilføjelser til grillen kan man komme meget langt med. Det kan være nogle små borde ved siden af grillen, lidt skabsplads til grilludstyr, en hylde til salt, peber og olie. Du kan også gå hele vejen og tilføje en udendørs vask. Der er intet bedre end at kunne stå og lave alt maden ude i solen.

3. Sørg for at have frie gangbaner

Når først vi begynder på at indrette vores terrasse, så kan vi godt hurtigt blive meget inspireret og fylde den helt op med krukker, stole og en masse andet. Det er dog vigtigt at huske på at holde gangbanerne frie, så man stadig nemt kan bevæge sig rundt på terrassen. Som udgangspunkt bør man holde gangbanerne minimum en meter brede, så det er nemt at bevæge sig rundt på terrassen uanset hvor lille den er.

4. Tænk over hvor vinden kommer fra og hvor solen står op

Når du indretter din terrasse, så husk at tænke over hvor solens stråler kommer fra i løbet af dagen, samt hvilken side vinden typisk blæser fra. På den måde kan du sørge for at skabe hyggekroge som er i læ for vinden, samt kroge hvor man kan nyde solens stråler. Derudover er det også vigtigt at huske på, at solens bane ændrer sig i løbet af året. Det kan derfor godt være nødvendigt at flytte rundt på møblerne i løbet af sommeren.

5. Gør brug af grønne, flytbare vægge

Har du en stor terrasse kan det være en meget god ide at bruge flytbare vægge til at skabe små ”rum” på terrassen. Med disse flytbare vægge kan du opdele terrassen i mindre sektioner, hvilket kan gøre enormt meget for hyggen og stemningen på terrasse. Det kan med fordel bruge højbede med hjul og espalier. Der kan du dyrke planter i og dermed skabe flytbare, grønne vægge. Det at de er flytbare er en stor fordel, da du så kan flytte rundt på møblerne i takt med at solens bane ændrer sig, men også hvis du godt kan lide at leje med indretningen af din terrasse.

6. Markise eller parasol?

Du skal også vælge mellem om du vil bruge en markise eller parasol. På den lidt mindre terrasse vil det være bedst med en parasol, da du kan flytte rundt på den. Har du en stor terrasse, så kan du med fordel kombinere disse to muligheder. Markisen er stor og effekt, så den skaber et fast afskærmet område, mens parasollen kan flyttes rundt på alt efter behov.

Selve processen med at gå rundt og indrette sin terrasse kan næsten være sjovere og hyggeligere end at have en færdigindrettet terrasse. Forhåbentligt fik du lidt inspiration og nogle gode ideer fra dette indlæg til din terrasse, så det er bare med at komme i gang med indretningen hjemme hos dig.

Se alle vores udendørsmøbler lige her.