Sådan vedligeholder og renses velour og fløjl møblerVelour er et utroligt smukt og behageligt materiale, som alle elsker. Har du lige købt et nyt velourmøbel? Så er der ikke nogen tvivl om, at det er vigtigt, at du sørger for at vedligeholde og pleje dit velourmøbel på så god en måde som muligt. På den måde kan du få glæde for dit nye velourmøbel i så lang tid som muligt.

Levende farver og trykmærker

Velour består af mange lange polyesterfibre. Disse fibre ændrer sig i farve alt efter hvordan lyset rammer, hvilket giver velouren et meget levende udtryk. Derfor kan farverne altså også virke forskellige alt efter hvordan møblet er placeret eller hvilken tid på dagen det er.

Hvis dit velourmøbel har fået trykmærker, så kan det godt lade sig gøre at rette op på det igen. Velouren gøres fugtig og med en blød børste kan du rejse luven op igen. Du kan gøre velouren fugtig ved hjælp af en forstøver, et dampstrygejern eller bare et fugtigt viskestykke. Det er bedst, hvis du behandler hele møblet, så der ikke opstår farveforskelle.

Rensning af dit velourmøbel

Skal du rense dit velourmøbel, så er det først trin at finde børsten frem. Med en blød børste kan du fjerne snavs væk fra dit møbel. Herefter bør du med et blødt børstehoved støvsuge løst snavs og synligt støv.

Efter dette er gjort er det tid til at blande varmt vand med en mild sæbe. Derudover bør du tilføje to-tre dråber husholdningsammoniak, som giver ekstra rengøringskraft. Den klud du bruger til velourmøblet, bør være af musselinstof, da dette er den blideste type klud, som sikrer at du undgår at skade velouren. Dyp kluden i sæbeblandingen og vrid den godt og grundigt. Der skal ikke bruges meget vand til rensningen af velourmøblet. Når du er nået til det punkt hvor møblet er rent, så kan du læne dig tilbage i ca. et døgn og vente på at møblet tørrer.

Herefter har du et fuldstændigt rent velourmøbel.

Gode råd til vedligeholdelse af dit velourmøbel

  • Du bør støvsuge dit velourmøbel på ugentlig basis med et møbelmundstykke. Når du støvsuger, så skal du ikke gnid for hårdt på velouren.
  • Børst en gang imellem velouren med en blød tekstilbørste. Gør det altid i luvens retning.
  • Hvis du spilder noget ikke-fedtholdigt på velouren, så kan du tørre det væk med en fugtig klud og mild sæbe. Fedtholdige pletter kan fjernes med et pletfjerningsmiddel. Sørg dog altid for at teste dette produkt på et ikke synligt område.

Vi håber, at denne lille guide hjalp dig, så du kan få glæde af dit nye velourmøbel i så lang tid som muligt.