Sådan vedligeholder og renser du kunstlæderHar du lige købt et nyt kunstlædermøbel hos os? Så er det vigtigt, at du sørger for at behandle det på en god måde, så du kan få glæde af det i så lang tid som muligt. Hvis ikke man sørger for at vedligeholde sit kunstlædermøbel korrekt, så kan det hurtigt komme til at se meget falsk ud og miste sit flotte læder-look. Derfor har vi lavet denne lille guide til hvordan du bedst muligt vedligeholder dit kunstlædermøbel.

Om kunstlæder

Kunstlæder, eller PU, er et plastmateriale, som er sammensat med bagsiden af stof. Forsiden minder meget om læder og materialet har en overflade der gør, at det også føles som almindelig voksbehandlet læder. Denne overflade er modtagelig over for fedt og væske, som i nogle tilfælde kan trænge ned i kunstlæderets overflade og dermed resultere i pletter, som er tæt på umulige at fjerne. Derfor er det også vigtigt, at man tænker over at vedligeholde sit kunstlædermøbel. Det der gør kunstlæder meget populært er, at det har et meget luksuriøst look over sig, og er nemt at holde rent.

Rensning af dit kunstlædermøbel

Først og fremmest bør du støvsuge kunstlædermøblet, så du får fjernet snavs og støv. Brug her gerne et spidst støvsuge-mundstykke til at nå ned i revnerne. På en helt flad overflade kan du bruge en støvklud.

Herefter kan du gøre et hvidt håndklæde vådt med vand, hvor der er tilsat en lille smule håndsæbe eller opvaskemiddel. Inden du bruger håndklædet, bør du vride så meget væske ud af det som muligt. Vask nu hele kunstlæderoverfladen med dette fugtige håndklæde. Det er vigtigt, at du husker på at håndklædet skal være hvidt, da du ellers kan risikere, at håndklædet farver dit kunstlæder. Til de små fordybninger eller rundt omring små knapper kan du bruge en vatpind du har dyppet i sæbeopblandingen.

Gode råd til vedligeholdelse af dit kunstlæder

  • Først og fremmest anbefaler vi, at du forsegler dit kunstlæsermøbel med en god lædersæbe inden du tager det i brug. Guardian har et godt læderrens produkt, som vi også har i vores sortiment. Du kan finde det her. Det er vigtigt, at du følger produktets instruktioner, samt at du foretager en lille prøve på møblet på et punkt som ikke er synligt.
  • Når du har et kunstlædermøbel, så bør du også aftørre det med en opvredet klud uden sæbe. Vand med en sæbeopløsning kan nemlig være til skade for kunstlæderets overflade med tiden.
  • Du må aldrig bruge stærke kemikalier eller stærke rengøringsmidler på dit kunstlædermøbel.
  • Når du aftørrer møblet, så bør du undgå at gnide på læderet for hårdt.
  • Derudover anbefaler vi også, at du fortsætter med at behandle kunstlæderet med lædersæbe en til to gange årligt for at bevare kunstlæderets egenskaber.
  • Stil ikke dit kunstlædermøbel for tæt på en varmekilde. Møblet bør mindst stå 30 cm fra en varmekilde, som kan være en brændeovn eller en radiator, da kunstlæderet ellers godt kan tørre.

Vi håber, at denne lille guide hjalp dig, så du kan få glæde af dit nye kunstlædermøbel i så lang tid som muligt.