Sådan vedligeholder og renser du lædermøblerLæder er et fantastisk materiale, som udstråler luksus, elegance og bare ser utroligt flot ud. Hvis man dog ikke sørger for at pleje og vedligeholde sit lædermøbel, så kan det også komme til at se brugt og slidt ud. Har du lige købt et nyt lædermøbel? Så er det derfor vigtigt, at du ved hvordan du skal behandle det korrekt, så du kan få så meget glæde ud af dit lædermøbel i så lang tid som muligt. Derfor har vi lavet denne lille guide til dig.

Farvenuancer og naturmateriale

Skind absorberer helt naturligt farver forskelligt og derfor kan læder have flere forskellige nuancer, hvilket også betyder, at alle skind er unikke i sine karaktertræk og struktur. Fordi det er et helt naturligt materiale, som kommer fra et levende dyr, så vil læderet også have mærker og bære præg af dyrets liv. Det vil sige, at ar, rifter og insektbid vil kunne opleves ved nogle lædermøbler. Det er ikke en fejl, men en del af charmen ved ægte læder.

Rensning af dit lædermøbel

Det første du skal gøre er, at støvsuge lædermøblet og sørge for at få fjernet korn, sand og sten. Hvis ikke man husker at gøre dette, så risikerer man blot at ridse læderet når man går i gang med at rense det. Efter du har støvsuget alt snavs væk, så er det tid til at rense læderet med en god lædersæbe. Rens langsomt læderet med en klud og lædersæben i cirkler, så du undgår at være for hård ved læderet. Når du er færdig, så sørg for at aftørrer læderet og få fjernet alt den resterende sæbe. Ellers kan det bare sætte sig fast i læderet.

Efter du har renset læderet, så er det en god ide at pleje det efterfølgende. På den måde undgår du, at læderet udtørrer og sprækker, efter du har vasket det. Sørg for at bruge læderpleje af høj kvalitet, når du plejer dit læder.

Gode råd til vedligeholdelse af dit læder

  1. Du må aldrig bruge stærke rengøringsmidler på læderet eller anvende kemikalier. Du bør blot aftørre møblet med en hårdt opvredet klud på jævnlig basis.
  2. For at kunne have glæde af dit lædermøbel i så lang tid som muligt bør du også anvende læderpleje på møblet en til to gange om året. Guardian laver et godt læderplejesæt, som vi også har til salg, her på vores side. Du kan finde det her. Når du benytter dig af produktet, så sørg for at følge instrukserne, samt at prøve det af på et ikke-synligt sted på læderet, så du først kan teste hvordan læderet reagerer på produktet.
  3. Læderet kan tørre ud, hvis det står for tæt på en varmekilde. Sørg derfor som udgangspunkt altid for, at der er 30 cm mellem læderet og en eventuel varmekilde.
  4. Direkte sollys kan påvirke læderets farve, så hvis du gerne vil undgå dette, så bør du ikke have møblet stående i sollyset.

Vi håber, at denne lille guide hjalp dig, så du kan få glæde af dit nye lædermøbel i så lang tid som muligt.