Vi er så småt begyndt at nærme os efteråret, hvilket betyder at dagene bliver kortere, koldere og mørkere. Efteråret er dog også en helt unik tid på året, hvor der virkelig er mulighed for maksimal hygge og afslapning. Derfor er det selvfølgelig vigtigt, at du får indrettet dit hjem, så det har en hyggelig atmosfære og stemning over sig.

Når efteråret rammer, så får man ofte helt lyst til at opdatere hele sin indretning og købe nye møbler ind til hvert eneste rum. Det kan dog hurtigt blive meget dyrt og så kan det endda være, at de møbler man får købt alligevel, ikke bidrager med at skabe den hyggelige efterårsstemning man gik efter. Det kan nemlig godt være svært at skabe den helt perfekte indretning til efteråret.
Vi vil derfor i dette indlæg give dig seks gode råd til hvordan du kan skabe en hyggelig efterårsstemning derhjemme.

På billedet ser du et stemningsbillede (#2) fra Nordic, Tæppe, Granfarvet, Jute fra brandet Bloomingville i en størrelse B: 150 cm. L: 210 cm. i farven Sort

1. Skab den rigtige belysning

Med den rigtige belysning kan man virkelig gøre efterårstiden til en enormt hyggelig tid derhjemme. Da dagene bliver kortere og mørkere, er der mulighed for at gøre brug af lys til at skabe en unik stemning. Der er mange forskellige muligheder når det kommer til belysning. Det kan b.la. være hyggelige lanterner eller LED levende lys, som ligner rigtige levende lys. En dag hvor der er helt mørkt udenfor vil en omgang god belysning skabe en helt unik stemning i huset.

Se vores lamper her.

2. Bring naturen indendørs

Udover belysningen kan det også være en god ide at tænke lidt over, at tage noget natur med indendørs. Det kan være en pæn plante eller en omgang blomster. Derudover kan du også finde den smukkeste natur lige udenfor din dør om efteråret. Selvom bladene begynder at falde af træerne og grenene, så er naturen stadig utroligt smuk om efteråret. Her er der fyldt med visne blade og deres flotte gule nuancer, samt store træer der står helt uden blade. Du kan nemt finde en masse flotte grene eller planter om efteråret, som kan se helt utroligt flotte ud i en vase.

Se vores vaser her.

3. Prøv at inkorporere varme efterårsfarver i din indretning

Varme efterårsfarver har også altid en positiv effekt på en sensommer / efterårsindretning. Det kan f.eks. være farver som brune, mørkerøde og gule nuancer. Disse farver passer fantastisk sammen med de farver der opstår ude i naturen om efteråret. Det er naturligvis vigtigt, at man husker på at det hele skal passe sammen med din indretning i din bolig. Du kan dog få farver som disse ind i din bolig på mange forskellige måder. Det kan være i form af vaser, puder, lysestager og mange andre ting. Det kan naturligvis også være et stort møbel i en af farverne, som f.eks. en stor lænestol eller sofaen.

Se vores puder her.

4. Fyld huset med bløde og afslappende tekstiler

En hyggelig efterårs-indretning vil ikke være fuldendt uden en masse bløde tekstiler. Skab den absolut hyggeligste atmosfære ved at fylde stuen, sofaen og sengen op med bløde tekstiler. Det kan f.eks. være de blødeste puder og plaider, som man kan kravle ind under om efteråret imens man nyder en varm kop kakao.

Se vores plaider her.

5. Rustik er hygge-skabende

Det er blevet meget hipt og populært at bruge rustikke møbler til indretningen, da de både bidrager med noget helt unikt, samtidigt med at rustikke møbler og elementer bare skaber en hyggelig atmosfære. Rustikke møbler er typisk møbler der er lavet af genbrugsmaterialer, eller helt gamle og rå møbler. Det kan f.eks. være møbler af råt og gammelt træ, som giver en hyggelig effekt på indretningen.

6. Brug tunge tekstiler

En anden god måde du kan skabe en lidt mere hyggelig og varm stemning derhjemme om efteråret kan være ved at skifte dine hvide og lette sommergardiner ud med nogle mørke og tunge gardiner. Sådanne tunge gardiner ændrer hele rummets udtryk og kan virkelig være med til at skabe den der helt utroligt hyggelige efterårsstemning. Det kan f.eks. være lange og tunge gardinger i moderne fløjl og mærke farver. Når det bliver mørkt og du ruller disse tunge gardiner for vinduet, så giver det bare en meget varmere og hyggeligere følelse, end det typiske tinde plastik-gardin giver.

Forhåbentligt gav dette indlæg dig lidt inspiration eller nogle gode ideer til når du skal til at efterårs-indrette dit hjem.