Elsker du også den nordiske stil? Det er ikke svært at forstå hvorfor. Den nordiske stil kan noget helt unikt og hvis man lykkes med den nordiske stil, så ser det helt utroligt flot ud. Det er dog svært at indrette sit hjem efter den nordiske stil, da der er mange uskrevne regler, som det ikke er alle der kender til.

Den nordiske stil

I Skandinavien er vi specielt kendte for vores unikke og smukke nordiske stil, som er blevet meget populær hele verdenen over. Under den nordiske stil kombinerer og inddrager vi naturen, minimalisme og hygge. Disse tre ting er grundsøjlerne i et hjem, som følger den smukke nordiske stil. Vi har derfor lavet dette indlæg, som forhåbentligt kan give dig lidt inspiration, hvis du er i gang med at indrette dit hjem

Indretning af entréen

Indretning af entréen

1. Inddrag planter i dit hjem

Noget der er meget trendy for tiden, er at gøre brug af planter i sit hjem. Hvis du gerne vil skabe en unik og smuk nordisk stil i dit hjem, så giver det derfor meget god mening at inddrage planter i din indretning. Planterne skaber en naturlig stemning i dit hjem og skaber en form for ro og liv i hjemmet. Derudover er planter også med til at skabe en hyggelig stemning og så er der faktisk også sundhedsfordele ved at have planter i hjemmet, da de er med til at rense luften og skabe et godt indeklima.

Du kan se vores udvalg af indendørs vaser her.

2. Kontrastfyldte farver

Noget der er meget typisk for den nordiske indretning, er at gøre brug af kontraster. Kontraster er med til at skabe dybde og stemning i hjemmet, samtidigt med at det ser super flot ud. Det kan du opnå ved at bruge møbler der har kontrastfyldte farver eller ved at male væggene i farver, som står i kontrast til dine møbler. Det vil både være med til at fremhæve dine unikke møbler og skabe en helt unik stemning i dit hjem.

3. Inddrag naturen i dit hjem

Som tidligere nævnt, så er et af kendetegnene ved den nordiske stil også, at man inddrager naturen i sit hjem. Det kan være ved at have planter i hjemmet, men også gennem de detaljer man bruger i hjemmet. Det kan f.eks. være ved at have et stort smukt skind liggende eller ved at have motiver fra naturen på væggene. Disse små detaljer kan gøre meget for at skabe den autentiske følelse af smuk nordisk indretning.

4. Masser af naturligt lys

En ting der altid er meget vigtigt for at opnå den typiske nordiske indretning er, at dine rum er lyse og indbydende. Den bedste måde man kan opnå dette er ved at lukke en masse naturligt lys ind. Den nordiske stil undgår derfor tunge og mørke gardiner, og fokuserer mere på at finde lyse og lette løsninger, så det naturlige lys fra haven kan komme ind i rummet.

5. Minimalisme

Når man taler om den nordiske og skandinaviske stil, så kan man ikke komme udenom at nævne begrebet minimalisme. Det er nemlig en af grundsøjlerne af denne stiltype. Indretningen skal holdes forholdsvist simpel og man vil helst undgå at fylde hjemmet op med alt for meget interiør og brugskunst. Dermed ikke sagt, at man ikke må have små finurlige detaljer, som skaber hygge og personlighed, man skal bare passe på med ikke at overdrive.

Du kan evt. Kaste et blik på vores udvalg fra Bloomingville, som er fantastisk dygtige til at designe møbler der er perfekte til hjemmet der følger den nordiske stil.

6. Naturlige materialer

En ting der også er vigtigt for den nordiske stil, er brugen af naturlige materialer. I den nordiske stil er vi meget glade for at inddrage så mange naturlige materialer som muligt, hvor f.eks. stole, borde eller benene til disse møbler er lavet af træ. Et plankebord er et oplagt eksempel på et møbel, som vil passe perfekt ind som centrum i et hjem der følger den nordiske stil. Udover træ kan det også være møbler, som har overflader der ligner sten eller andre naturlige materialer.

Du kan se vores udvalg af plankeborde her.

7. Brug naturlige farver

Sidst men ikke mindst, så er farver fra naturen også en vigtig del af den nordiske stil. Hvis du bruger naturlige materialer, som ikke er blevet malet, så vil du allerede der have nogle naturlige farver i dit hjem. Derudover kan du også tænke over det, når du tilføjer boligtilbehør til dit hjem. Når du har fået alle møblerne på plads og skal til at tilføje tekstiler, som f.eks. tæpper og puder til dit hjem, så overvej hvilke farver disse skal være, så de passer godt ind i resten af din nordiske indretning.

Du kan se vores udvalg af tæpper og tekstiler her.

Forhåbentligt så gav dette indlæg dig en god omgang inspiration til når du skal i gang med at indrette dit hjem. Har du spørgsmål angående et eller flere af produkterne fra vores udvalg, så er du altid mere end velkommen til at kontakte vores kundeservice.